top of page

L’Espai Llavors neix del desig de poder oferir el que som. Les ganes d’ acompanyar a connectar amb la pròpia essència, amb les potencialitats, les fortaleses i el caminar en el present.

Les persones que oferim acompanyament ens sentim vibrant amb la creativitat en aquests temps tan canviants i en moviment. Tenim l’impuls de reinventar-nos de forma constant i de compartir aquest fluir. 

Ens sentim al servei del món essent tal com som i oferint-nos, compartint-nos... per caminar més sincers, lliures, feliços, etc.

QUI SOM

Ester Puigdemont i Melian

Creadora i directora d'Espai Llavors. Des de ben petita que el meu esperit s’ha sentit atret per la vessant creativa tant a través de la dansa, passant per diferents estils, com a nivell plàstic-artístic i no ha deixat de vibrar mai dins meu. Amb la dansa em sento viva i plena, connectada amb la meva essència i el meu centre. Amb l’arribada dels fills, a nivell extern, ha baixat el ritme, però no a nivell intern, ja que gestar i criar dos fills no deixa de ser sistèmic creatiu. Més aviat podria dir que he guanyat en força, empoderament, confiança, direcció i comprensió amb la maternitat.

La llavor d’aquest espai té els inicis en un moment complicat de la meva vida, un tema de desamor que em va deixar destrossada, i em va fer decidir canviar de ruta. Un viatge inesperat a Perú i Bolivia va ser el meu viatge iniciàtic. Tant que vaig repetir el següent estiu i poder connectar i aprendre de la mare terra. A la tornada van aparèixer les constel·lacions familiars per fer net i em vaig enamorar d’aquesta preciosa eina i en vaig fer la meva vida.

 • Diplomada d’infermeria a la UdG

 • Diplomada en Educació infantil a la UVic

 • Expert Universitari en Constel·lacions Familiars i Sistèmiques, titulació expedida per les autoritats acadèmiques del Real Centre Universitari "Escorial-María Cristina" a Madrid.

 • Master en Pedagogia Sistèmica CUDEC amb l’enfoc de Bert Hellinger.

 • Formació de Dansa Activa “El ball com a teràpia Sanadora i integradora”

 • Formació professional de Renaixement a través de l’Escola Internacional de Renacimient Amor i Vida (Maria Lluisa Becerra).

 • Quiromassatgista a l’Escola Superior de teràpies manuals, naturals i alternatives QUiTEMA

 • Formada en diferents disciplines artístiques (cant, dansa i diverses disciplines corporals) i més de 20 anys d’experiència creant i participant com a coreògrafa i ballarina amateur al públic.

 • Creadora d’Espai Llavors, del treball de sistèmica creativa.

IMG_1883.JPG
Ester Puigdemont

Neus Santiago i Castelló

M’agrada caminar descalça, explorar llocs desconeguts, abraçar les paraules, sentir la terra, seguir el meu instint, connectar amb la natura, i sobretot deixar-me encisar per les petites coses que em regala la vida. 

Sóc mare, mestra, psicomotricista i facilitadora de biodansa. Em fa vibrar tot allò que parteix de l’acompanyament emocional i el treball corporal, em sento connectada amb el sentir i busco explorar els camins que parteixen del meu interior.

Fer-me preguntes i cercar respostes, aquesta ha estat la meva manera de formar part d'aquest món durant molt de temps. Despertar la meva consciència m’ha aportat llibertat, riquesa emocional i fluïdesa.

De petita sempre volia ballar, el cos ha estat un mitjà d’expressió que m’ha permès comunicar-me i no ha estat fins fa pocs anys en què per casualitat va aparèixer la biodansa a la meva vida i des de llavors no he deixat de biodansar, connectant amb el cos i la mirada desitjant expandir aquesta energia que sento tant sincera. Acompanyo la gestació d'Espai Llavors des de la meva naturalitat, facilitat i amor profund sentint l'obertura d'opurtunitats al món.

 

 • Diplomada en Educació Infantil i Primària a la UVic

 • Postgrau en desenvolupament i expressió Psicomotrius a la UVic

 • Formació en diferents tècniques de treball corporal: intervenció pedagògica i moviment, massatge infantil, ioga per nens, seitai,.. 

 • Formació en Educació Viva i acompanyament emocional al CRAEV de Barcelona (grau I i II) 

 • Formada en diferents pràctiques d’acompanyament emocional: escoltar el cos per escoltar el cor, emocions i educació, comunicació no violenta, educar el tresor de les emocions...

 • Formació en diferents tècniques artístiques-creatives: ceràmica, pintura… 

 • Facilitadora de Biodansa per l'escola de «Biodanza Otra Mirada»  amb Vítor Lemelle. 

IMG_20200727_103028_064.jpg
Neus Santiago
Margarita Dilmé

Margarita Dilmé i Martos

Vaig estudiar Administració i Finances però la meva curiositat però se centrava en el fet que el meu entorn estigués bé i buscava remeis amb herbes, contes amb missatges..., Vaig ser mare i a partir d'aquí vaig dedicar-me uns anys amb exclusivitat a la família. Feia anys que em cridaven l'atenció les Constel•lacions familiars i vaig trobar el moment per formar-me en aquesta branca. La Carmen Boix ha estat per mi una gran mestra. Les Constel•lacions van fer que la meva perspectiva de vida fes un canvi prou gran per acceptar, estimar i agrair, tot allò que hi havia al meu entorn, reconèixer llums i ombres en mi i en els altres. Vaig fer un curs d'Aromateràpia amb la gran mestra Antonia Jover, les olors em transportaven a molts indrets i va ser una manera de tocar de peus a terra, arrelar-se i sentir-se.
He estudiat Arqromerterapia amb el seu creador, Jaume Feliu, un gran home inquiet curiós i connectat a la vida. Una gran eina de diagnòstic i una gran eina per trobar l'equilibri del cos, el teu propi equilibri.

 

acb364a5-6ca6-4532-9ae9-f84cbf05adc5.JPG

Col·laboradors

Maria Gaya Casamitjana

Gran admiradora del cos, de la seva forma, de les seves tantes maneres d’expressar-se, m’ha portat a formar-me en diverses disciplines terapèutiques que m’han permès descobrir-me i aportar-me benestar. Així he après a acompanyar a altres persones en el seu propi Camí de Vida.  En aquest procés  vaig trobar en la Teràpia Biodinàmica Craniosacral el que per a mi és el recurs essencial per viure una vida plena, feliç i saludable: el coneixement i l’experiència de la Força Vital, l’Alè de Vida. I la confiança que escoltant i potenciant aquesta Força, la Intel·ligència inherent del cos per restablir l’equilibri que necessita pot sorgir des de dins d’un mateix. 

 

 • Dimplomada en Fisioteràpia per la Universitat Gimbernat (UAB)

 • Graduada en Naturopatia per l’escola ISMET, especialitzada en nutrició i dietètica.

 • Formada en Kinesiologia aplicada, holística i emocional a ISMET

 • Formació en Reflexologia podal.

 • Formació en Teràpia Biodinàmica Craniosacral (Contacte des de la Quietud)

 • Formació de monitora de suport a infants amb necessitats educatives especials (Escola EFA)

IMG_20200923_095419~2.jpg
Gaya
Eric Rojals

Eric Rojals Raventós

Treballo principalment amb tècniques basades en la kinesiologia i el “testatge” muscular (NKT-SJB). Aquesta tasca em permet explorar els moviments més difícils de realitzar pel cos i que, per tant, són propensos a generar compensacions estructurals i musculars que provoquen dolor. Un cop identificats aquests patrons utilitza tècniques cranials i d’alliberament muscular per tal d’organitzar el sistema corporal de manera que pugui reconèixer maneres més eficients de moure’s i, així, alleujar el dolor.
Un cos que no es mou harmònicament mostra les seves limitacions en la manera com caminem, ja que és el moment en què el cos necessita utilitzar tota la seva capacitat dinàmica en les tres dimensions de l’espai. D’aquesta manera també realitza una reeducació corporal mitjançant estiraments específics basats en la manera de caminar i que ajuden a desbloquejar restriccions corporals i moviments que feia temps que el nostre cos no utilitzava (Anatomy in Motion).
Els tractaments, doncs, inclouen l’ús de tècniques cranials, miofascials, l’ús de la punció seca (acupuntura muscular), i la reeducació del sistema nerviós mitjançant tècniques d’estirament basades en la manera de caminar. La integració de totes aquestes tècniques pretén dotar al pacient de la capacitat per retrobar noves maneres de moure’s lliurement i sense dolor.

 

Formació:

 • Diplomat en Fisioteràpia per la UdG

 • Formació en Anatomia Funcional – Aerobic & Fitness, Manresa 

 • Curs d’embenat kinesiològic Nivells I i II (Rehabmedic K-tape) – Barcelona- 

 • NeuroKinetic Therapy – London School of Ostheopathy, Londres –

 • Tècnica d’activació muscular basada en tests musculars i  alliberaments miofascials per a la restauració de patrons de moviment compensatoris. • Core Functional Stability Training h. 

 • Anatomy in Motion– Arlington Conference Centre, Londres – Prof: Gary Ward

 • Structural Joint Balancing – Huddersfield University – 

Fisioterapeuta en: 

 • Tractaments de fisioteràpia especialitzada en moviment integrat global. Treball  individual i de grup.

 • Fisioteràpia i Kinesiologia muscular NKT

 •  Valoració biomecànica de nens amb dèficit neurològic i necessitat d’ortesis de  sedestació, bipedestació i mobilitat fetes a mida. 

 • Realització d’ortesis a mida per mitjà de software CAD-CAM. 

 • Estudis de la marxa per a prescripció d’ortesis plantars i exercici correctiu per a dèficits  de moviment. 

 

898dd00b-61f2-4423-ac6a-2104c50b0532 (1).JPG
Laura Soliva

Laura Soliva i del Rio

Feliç de la vida que he viscut i de la que estic vivint. Una vida trepidant, amb moments bonics, moments dolorosos i d'altres d'inseguretats. Sí. Moments que m'han inidicat un camí a seguir.
La meva ànima ja ho sabia i amb paciència m'ha guiat fins allà on ens sentim plenes i connectades.
Sóc filla, néta, germana, neboda, mestra, tieta, constel·ladora, pedagoga sistèmica, formadora, parella i el que sorgeixi... Sóc qui sóc gràcies a la meva història familiar, a la meva família i a la meva essència.
M'agrada la natura, la lluna amb totes les seves cares, el teatre i tota creativitat artística.
Els dinou anys com a mestra i tota l'experiència adquirida m'han donat l'impuls per emprendre el meu propòsit de vida: acompanyar i compartir als professionals de l'educació i de l'ajuda una nova manera de mirar l'educació a través de l'enfocament pedagògic-sistèmic. I acompanyar des d'un espai terapèutic-sistèmic a famílies i a tota persona amb ganes de créixer personal i professionalment.

 

Curriculum:

 • Diplomada en Magisteri d'Educació Infantil.

 • Formada en Constel·lacions Familiars. Postgrau de Pedagogia Sistèmica. Màster en Pedagogia Sistèmica CUDEC.

 • Actualment realitzant el Màster de Psicologia Sistèmica CUDEC amb l'enfocament de Bert Hellinger.

 • Amb 20 anys d'experiència docent en les etapes 0-6 i Primària.

 • Coordinadora de l'Equip de Pedagogia d'Espai Sistèmic i Humanista.

 • Formadora de formadors pel Dpt. d'Educació.

 • Experiència en diversos registres de teatre amateur com a creadora, directora i actriu.

PHOTO-2020-08-04-23-50-07.jpg
bottom of page